BRALNO-USTVARJALNA NOČ NA ŠOLI 2015

Bralno-ustvarjalna noč je po dogovoru oblika nagrade za bralce – učence naše šole, ki preberejo trikratno število knjig za bralno značko. To za 1. triado pomeni 20 knjig, za ostale 15. Zgolj kvantiteta prebranih knjig pa seveda ni edino merilo.

Dogodka se je udeležilo 81 učencev. Starši so pripeljali otroke že pred dogovorjeno uro v šolo, ker so bili otroci tako vznemirjeni in so komaj čakali, da se vrnejo v šolo. Po popisu smo se vsi zbrali v veliki telovadnici, kjer je vse zbrane nagovorila ravnateljica. Nato so se učenci udeležili delavnic, kjer so aktivno sodelovali. Nekaj otrok je odšlo po delavnicah v spremstvu staršev domov, ostali so prespali na šoli. Slastne palačinke je pekla ga. Brdnik. Jutranji vtisi po preklepetani noči so bili izjemno pozitivni, otroci so bili navdušeni, starši pa veseli. Vse delavnice so uspele, zadovoljne so bile tudi izvajalke delavnic.

         

Učenci od prvega do tretjega razreda na delavnicah sproščanja pod mentorstvom specialne pedagoginje Barbare Pulko ter športne pedagoginje Anje Kaloh.

 

          

Učenke in učenci od 6. do 9. razreda so se udeležili delavnice Igralka sem, ki jo je vodila ga. Irena Varga, igralka Slovenskega narodnega gledališča Maribor

         

Globok premislek o tem, kako nadaljevati zgodbo …                                        Ga. Irena Varga

        

Slovenistka Mojca Andrej                                                                  Dobro razpoložene sedmošolke pri pisanju napete zgodbe

 Maša – čakajoč na večerjo

 

     

Medtem ko so na šoli potekale različne dejavnosti, je iz kuhinje že vabljivo dišalo.

 

   

Bralci 4. in 5. razredov so ustvarjali napeto lutkovno predstavo pod mentorstvom ge. Brede Varl. Lutke za senčno gledališče so naredili v lutkovni ustvarjalnici. 

  

Improvizirano platno za senčno gledališče                                                            Ga. Varl in zavzeti lutkarji

       

Nina preverja, če vse deluje                                                                   Lun in Jakob, ustvarjalna čudežna dečka

    

Brina, Neža, Daša in Ajda, bodoče zv ezde Holivuda                                           Taja in Maja z lutkami

  

Za fotošuting si lahko kadar koli vzamemo premor                                            Tinki in zajček

   

Delo in zabava sta najboljši par.                                                                                   Resen premislek

  

V času bralno-ustvarjalne noči so v likovni učilnici pridno garali šestošolci pod okriljem likovne pedagoginje Dubravke Matović.

  

                              Sven in Nika                                                                                 Eva in Ana

       

Prva triada v akciji tik pred večerjo.

Napeti trenutki pred strežbo 🙂

          

Palačinke v šoli so povsem drugačne kot tiste doma.                                         Ni časa za pogovor, imamo delo!

       

Med fotografiranjem se vedemo kot prežihovci, po umiku fotoaparata se hranimo kot Vikingi 🙂

        

 

  

Drugi del večera in menjava delavnic.

 

  

Nasmejani in srečni učenci so največja nagrada za vse mentorje.            V likovni delavnici se je iskrilo še naprej.

  

Mentorica Dubravka Matović                                                                          Še malo, potem pa na filmski večer!

 Magično lepo! Vsi so bili očarani!

  

Učenci so bili po odigrani predstavi več kot navdušeni.

     

                   Glavna ženska vloga

     

                     Prva triada z gospo Varga. Čarovnik/Čarovnica sem in … delam zmedo, plešem, se smejim …

 

   

  

Telovadnica je že uro kasneje izgledala kot bojno polje. Nekateri učenci so si pred spanjem ogledali še film. Bili smo budni, kot da je novo leto 🙂

  

Sproščanje in zbliževanje

     

Sobotno jutro. Velika telovadnica je dokončna potihnila okrog pol treh zjutraj, ko so kapitulirali še zadnji klepetalci. Ob šestih zjutraj so se prebudili skupaj s ptički in sončnimi žarki nekateri učenci, do sedmih pa smo vsi zaspanci ugotovili, da se nima smisla boriti še za kakšno urico dremeža. Najbolj zagreti so šli na dvorišče in še pred zajtrkom pretekli nekaj krogov.

Preživeli smo ustvarjalen in zabaven večer, pestro nočno dogajanje in slovo z obljubo, da se spet srečamo ob takšni priložnosti. Vsako leto nas je več in ja, branje je kul!

Zapisala Jadranka Zaletelj

 

 

 

Dostopnost