Na prvi junijski dan smo se učenci 7., 8. in 9. razreda, ki obiskujejo nemščino kot izbirni predmet ter spremljevalci odpravili na težko pričakovano ekskurzijo v sosednjo Avstrijo. Peljali smo se po prelepi dolini Drave, prečkali državno mejo in se po prijetni vožnji ustavili ob veličastnem stolpu Pyramidenkogel. Razgled je bil čudovit, vreme pravljično, spust s toboganom z višine 50 metrov pa čisti adrenalin 🙂 Oglejte si del stolpa na fotografiji in še posebej cev, skozi katero smo se pognali v globino!

             

Razgled s stolpa                                                 V ozadju naš Triglav

Pyramidenkogel, več na: https://www.google.com/search?q=pyramidenkogel&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj5uLzoi9DiAhUtz4UKHSrqB7UQ_AUIECgB&biw=1436&bih=718

           

Vajškra oziroma Landskron, več na: https://www.google.com/search?q=affenberg+landskron&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiWv52ajdDiAhVGrxoKHUrpCocQ_AUIECgB&biw=1436&bih=718

            

Naši učenci so vedno pripravljeni na počitek in fotografiranje 🙂

          

         

Med makakiji, japonsko vrsto opic, smo preživeli eno šolsko uro. Izvedeli smo, kaj marajo in česa ne, da so ljubeznive in hkrati navihane, obožujejo priboljške, rade se kopajo v bazenu in znajo pritegniti pozornost obiskovalcev. Mama se je z mladičem umaknila v senco, saj je zelo pripekalo.

           

      

Celovec, prelepo mesto s krasnimi trgi in seveda “mekičem”.

        

Škrata je potrebno podrgniti za srečo. Dolge vrste nismo fotografirali 🙂

In kaj smo se naučili? Spoznali smo Koroško s slovenske in avstrijske strani, se sprehodili po dvojezičnem območju, razmišljali o koroških Slovencih, Karantaniji in knežjem kamnu, preživeli skupaj čudovit dan v klepetu, smehu in druženju.

Le kam nas bo popeljala ekskurzija v prihodnjem šolskem letu?

Jadranka Zaletelj

Dostopnost