Ob zaključku bralne značke smo povabili na šolo pisateljico in pesnico Cvetko Bevc. V tem šolskem letu smo vsi prebrali kakšno njeno knjigo. Na razredni stopnji so učenci naredili nekaj ilustracij na knjigo Pesem za vilo, s katerimi smo popestrili šolsko avlo in naredili razstavo. Pisateljica je odigrala lutkovno predstavo, pri kateri so ji z aktivnim sodelovanjem pomagali vsi učenci, saj so zelo dobro poznali potek zgodbe. Na predmetni stopnji so učenci brali roman Desetka. Cvetka Bevc se je spremenila v lik Petje in odlično odigrala njeno vlogo.
Smo pa tudi mi pripravili presenečenje zanjo. Tim Cergol, učenec 6. b razreda, je na klavir zaigral skladbo iz otroškega filma Vitez Gaber, ki jo je naredila Cvetka Bevc. Del njene knjige Abecednik zaljubljene krastače smo dramatizirali in v žabce so se spremenili Ajda Varl, Gal Nosan, Maja Berčič in Neža Šauperl. Ana Košat in Eva Rajher sta kot izkušeni voditeljici počasi in zanesljivo pripeljali prireditev od začetka na konec.
Verjamem, da je srečanje s pisateljico v marsikateri mladi glavi povzročilo razmislek, da za knjigo, ki jo je bral, stoji pravi, resnični človek, ki ni dolgočasen, zaprt v sobo in ki vidi dlje od računalniškega ekrana. Morda bo kdo, ki ga do zdaj knjiga ni preveč mikala, drugače gledal nanjo, jo prijel kdaj v roke z zavestjo, da mu ima kaj povedati.
Veselimo se že naslednjega leta, ko bomo spoznali kašnega novega pisatelja ali pesnika.

Mojca Andrej

Dostopnost