Povezava na: KULTURNI DAN »PUSTNO IZROČILO« (PDF)

V torek po počitnicah, 28. 2. 2017, na pustni torek, bomo na šoli za učence od 6. do 9. razreda izvedli kulturni dan z naslovom PUSTNO IZROČILO.

Učenci boste pod vodstvom mentorjev/učiteljev v šoli izdelovali maske (individualne, skupinske in beneške) ter kostume in se našemili. Svoje izdelke boste prikazali na »modni reviji« v avli šole.

Tri najbolj izvirne individualne in tri najbolj izvirne skupinske maske, ki bodo nastale v šoli, bodo tudi nagrajene. V modni reviji lahko sodelujejo le avtorsko izdelane maske in kostumi.

Vaša naloga je, da do tega petka razmislite, v kateri delavnici želite delati (skupinska, individualna maska in beneška maska). Na podlagi tega bo oblikovan seznam skupin in mentorjev. Ni nujno, da so skupinske maske vezane le na en razred, lahko se povežete tudi z ostalimi.

Pomembno je, da v torek na dan dejavnosti s seboj prinesete potreben material, ki ga boste potrebovali pri izdelavi maske in kostumov. Predlagan material so vam posredovali že razredniki, enako tudi staršem. Določen material bo organizirala šola, predviden strošek na učenca bo približno 1 € in bo obračunan pri naslednji položnici za prehrano.

Predlagan material:

* (Smešna, stara) oblačila, pokrivala, ostanki blaga, razni trakovi, lesene palice …

* Pribor za šivanje, škarje, lepilni trak, sponkač, luknjač, flomastri, tempera barve, čopiči, lepilo, žičke, elastična vrvica, navadna vrvica, perje, filc, baloni …

* Časopisni papir, odpadni material, večji kosi modre in črne folije, plastični lončki, polivinilaste vrečke, virteks, stare škatle, rumena pena, stiropor, riž/proso/ … – za glasbene instrumente, wc tulci …

Čas za izdelavo mask in kostumov bo omejen na približno 2 uri in pol. Med počitnicami razmislite, kaj lahko v tem času naredite in kako boste sodelovali, se povezovali.

Pri izdelavi mask in kostumov je najpomembnejša IZVIRNOST!

OPOZORILO: Maske ne smejo biti žaljive, nasilne, brez pomena in ne smejo vključevati orožja.

V šolo na ta dan naj ne bi hodili že namaskirani, saj bo vse nastajalo tukaj, lahko pa kakšen del kostuma prinesete s seboj (v kolikor ga boste izdelovali čez počitnice), ostalo pa dokončate v šoli.

Da bomo ustvarjalni in uspešni, sodelujmo, razmislimo, povprašajmo starše, tete, strice, babice, dedke, poglejte na splet, v knjige.

Vodji kulturnega dne

Biljana Mujović in Klavdija Šipuš

Dostopnost