Učenci Noemi Stevanović, Lara Kodrič Jaušnik in Tim Kodrič Jaušnik so osvojili srebrno odličje na največjem online Brainobrain tekmovanju. Na vse tri smo zelo ponosni.


Čeprav nas je lansko leto 2020 presenetilo na sto in en način ter nam načrte obrnilo popolnoma na glavo, je novo leto 2021 prineslo nove začetke, priložnosti in izzive! Glave naših mladih genijev in vedoželjnežev ostajajo polne domišljije, kreativnosti in znanja. Slednjega so preiskusili na 6. Mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest, ki je potekalo v soboto 9.1.2021.

Izredne razmere za izredne mislece

Tekmovanje je v prejšnjih letih potekalo v Dubaju, letos pa se je zaradi izrednih razmer prvič premaknilo na splet. Spremenjene okoliščine tekmovanja naših mladih bobkov nikakor niso odvrnile od udeležbe – med seboj se jih je pomerilo kar 25.000 iz 45 različnih držav. Šlo je za največje tekmovanje v zgodovini Brainobraina. Kljub nenavadnim in napornim okoliščinam šolanja na daljavo, se je iz mariborskega Brainobrain centra udeleželilo največ otrok, kar 78. Pokazali so ogromno poguma in motivacije ter vrhunske rezultate.

Ena izmed letošnjih novosti pa je bila tudi to, da je bil čas trajanja letošnjega tekmovanja, zaradi nove in drugačne tehnične izvedbe podaljšan na 4 minute, medtem ko so bila prejšnja tekmovanja dolga 3 minute. Sodelujoči so se tako lahko udobno namestili za svoje računalniške ekrane in pričeli z reševanjem nalog hitrostnega računanja ter pred izziv postavili tako svoje možganske celice, kot tudi hitrost prstkov.

Mariborski brainobrainovci, so se tako kot že prejšnja leta znašli v samem vrhu tekmovanja. Dosegli so izjemne rezultate, saj so si priborili kar 3 champion pokale, gre za najvišjo nagrado, 14 zlatih medalj in 57 srebrnih odličij.

Mateja Car,
vodja in trenerka Brainobrain Maribor

Dostopnost