Finale državnega tekmovanja v hitrem in zanesljivem računanju na pamet,

v soboto, 6. februarja 2021, je  v organizaciji Osnovne šole Litija potekalo finale državnega tekmovanja v hitrem in zanesljivem računanju na pamet, na katerega je povabljenih 15 najboljših učencev, iz posamezne kategorije, iz vse Slovenije.

Kvalifikacije in priprava za državno tekmovanje potekajo preko računalniškega programa, dostopnega na naslednji povezavi: http://sl.lefo.net/ kar pomeni, da se lahko prijavijo vsi zainteresirani učenci (tudi dijaki in odrasli) iz Slovenije. Tekmovanje v računanju različnih matematičnih operacij in težavnostnih stopenj, poteka v različnih kategorijah in disciplinah. Kvalifikacije za državno tekmovanje v prvi triadi OŠ, obsega tri discipline, najboljši posamezniki so povabljeni na državno tekmovanje.

Finale tekmovanja je letos, tako kot kvalifikacije, potekalo  ‘na daljavo’ – učenci razdeljeni v različne starostne skupine, nam želijo pokazati kar največ sposobnosti in znanja računanja, brez uporabe kalkulatorjev, torej na pamet. Tekmovanje traja 50 minut, rezultati so računalniško izračunani in smo jih lahko spremljevalci, mentorji in drugi prisotni spremljali “v živo”  preko interneta. Učenci prve triade so tekmovali v naslednjih disciplinah: seštevanje, odštevanje, seštevanje in odštevanje, primerjava ter zadnja disciplina iskanje neznanega števila. Rezultati in druge informacije v zvezi s tekmovanjem so dosegljivi na povezavi: https://si.miksike.eu/en/welcome.html?ttt=2009 oz. na: https://lefo.splet.arnes.si/2021/01/05/rezultati-solsko-leto-2020-21/ .

Tekmovanja sta se udeležila tudi učenca 3.b razreda naše osnovne šole Jon in Bor Munišič. Tekmovala sta v kategoriji prve triade osnovnošolcev, kjer je:

Jon Munišič osvojil 1. mesto in postal državni prvak;

Bor Munišič pa je zasedel odlično 5. mesto.

S tem rezultatom sta si prislužila vabilo na meddržavno tekmovanje, ki bo potekalo meseca maja v Latviji.

Rezultate si lahko ogledate tudi v priloženi tabeli.

Iskreno čestitamo obema!

 Prežihovci

Dostopnost