INTERVJU Z UČITELJEM DAVIDOM KUKOVICO

Naš učitelj David Kukovica je letos dosegel 2. mesto na evropskem pokalu v judu in osvojil srebro! Zelo smo ponosni na našega sodelavca. Konstantin, učenec 6. razreda in tudi sam navdušen judoist, je z učiteljem opravil zanimiv intervju. Ob koncu članka navajamo še nekaj povezav in posnetek borbe. Vabljeni k ogledu!

         

Fotografiji je posnel Miha Vidrih.

Kaj vas je pripravilo, da ste začeli z judom?

Z judom sem začel po naključju. V osnovni šoli me je navdušil sošolec, ki je takrat začel trenirati judo. Prišel je v šolo in mi rekel, da trenira judo. Meni se je to zdelo zanimivo in sem rekel, da bom enkrat skupaj z njim obiskal trening juda. Prišel sem na prvi trening in bilo mi je všeč. Odločil sem se, da bom začel z judom. Ni bilo osebe, ki bi me navdušila za to, temveč sem enostavno začel hoditi na treninge. Sicer pa sem živel v malem kraju, kjer ni bilo velike izbire, samo nogomet in judo.

Koliko časa pa že trenirate judo oziroma koliko časa ste že učitelj juda?

Judo treniram že od prvega razreda osnovne šole, torej 18 let, profesionalno pa od srednje šole, ko sem mu lahko namenil več časa. Kot trener sem se izobrazil, ko sem prišel v Maribor trenirat v moj zadnji klub, Judo klub Branik Broker, kjer so potrebovali strokovno pomoč.

Ali trenirate še kakšen šport?

Treniram samo judo, imam pa rad še ogromno drugih športov, od poletnih do zimskih. V bistvu sem športni tip. Noben šport mi ne dela težav, z vsakim se rad ukvarjam. Treniram pa samo judo.

Imate še kakšne hobije poleg športa?

Hobijev izven športa nimam. Ker imam veliko obveznosti, nimam veliko prostega časa. Kolikor ga imam, ga porabim za lenarjenje ali pa grem v hribe oziroma v naravo, da malo odklopim misli.

To bi bilo moje naslednje vprašanje: ali greste kdaj v hribe?

Za planinarjenje sem se navdušil na Fakulteti za šport, kjer so bile take stvari obvezne. Tam mi je to postalo všeč. Pogosto smo hodili naokrog tudi po več dni, zdaj pa grem včasih za kakšen vikend, maksimalno za dva dni. Za daljše ture nimam časa, grem bolj za kratkočasje in za sprostitev.

Hvala za vaš čas.

Hvala tebi, Konstantin. Adijo.

Pripravil: Konstantin Wozniak Golescu, 6. razred

Več o našem sodelavcu Davidu Kukovici lahko preberete na povezavah:

Intervju z judoistom Davidom Kukovica: “Profesionalne pomoči športnih psihologov se ob poškodbi nisem poslužil, ker sem mnenja, da če sam sebi ne bom znal v takšnih trenutkih pomagati, mi bistveno ne bo pomagal tudi nihče drug”

http://tednikpanorama.si/cgi-bin/stran.pl?id=8&izris=izpisiNovico&st_pod=339&jezik=slo&templ=0

Oglejte si še posnetek borbe:

https://www.youtube.com/watch?v=CNBjQbSjFEY

Jadranka Zaletelj

 

Dostopnost