14. MAJ – 9. TRADICIONALNI DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ 2016

je bil prijazen, prijeten, zabaven in predvsem družaben dogodek, na katerem smo se srečali učenci, starši, babice, dedki, tete, strici, sosedje, učitelji pa še kdo bi se našel.

Aktivni smo bili na pohodih, na Prežihovem teku, na športnih igrah in na različnih vadbah.

Pestro glasbeno-pevsko-športni program sta povezovala Taša in Tin, ki sta na oder povabila bobnarje Jaša in Luna Blagajca, Jašo Kasjak Gutmana, harmonikarja in bobnarja Aneja Fanedla ter pevki Mirai Eder in Inyo Kajo Vidmajer. Vsi nastopajoči so nas navdušili.

Za športno dogajanje na odru in na športnih igriščih so poskrbeli:

  • PYA za ogrevanje in nato za pilates, yogo in aerobiko,
  • Maribor Generals za ameriški nogomet,
  • Študenti univerze Alma Mater Europaea za fizioterapevtsko vadbo in
  • Teniški klub Branik za igranje tenisa.

Da je bil dan še lepši, so nam, po načelu »Ljubezen gre skozi želodec«, naše kuharice pripravile izvrsten Pohorski lonec, članice društva lovrenških zeliščark pa so za nas pričarale vonj travnikov v najrazličnejših prefinjenih zeliščnih namazih. Dobrot resnično ni manjkalo.

Pri organizaciji dneva so pridno pomagali devetošolci, ki so bili v kuhinji kuharji, na terenu učenci prometniki in na odru voditelji.

Lepe nagrade, ki so jih prispevali Perutnina Ptuj, PBS, Mesarstvo Nikl, Pekarna Presta Prestige in Sladolednica Lastovka, so prejeli najmlajši in najstarejši tekač, najmlajši in najstarejši udeleženec druženja ter največja tekajoča in največja udeležena družina.

Pestro kulinarično ponudbo na stojnicah so omogočili sponzorji:

Ljubljanske Mlekarne, Mlekarna Krepko, Pekarna Presta Prestiž, Pekarna Drava, Pekarna Postojna, Vita Activus, Kvibo, Pečjak, Impuls Domžale, Perutnina Ptuj, Mesarstvo Nikl, Mesarija Stevan Babič, Plod, Limonera, Pitus, Sadjarstvo Vrecl, Kmetijska zadruga Selnica, Pivovarna Laško, Mediacor.

Še več vam pove naš foto album.

Film

Film_slika_gibanje

Galerija

 

Dostopnost