Več o manufakturi Zotter si oglejte na povezavi https://www.zotter.at/de/das-ist-zotter.html.

         

Streha čokoladnice je živa. In ne, nismo sami 🙂              Utrujen? Kje pa!

        

Potrošniška žilica in preudarnost pri nakupu.

Po napornem okušanju smo naskočili prodajalno, nato pa odšli v užitni živalski vrt.

      

Lame na paši med sončnimi kolektorji.                        Zeliščna pot

                              

Ob pritisku na zastavo lahko slišiš razlago o rastlinah v izbranem jeziku.    Valabi ali drevesni kenguru pri počitku.

          

Zelena streha                                                                  Sušenje zelišč

        

Bogate barve narave

         

Tobogan je bil kar oblegan.                        Virtualna resničnost tudi, vendar le za kratek čas. Toliko tega nas še čaka!

       

Visoka greda 🙂                                                                  Ribnik ob hlevu

         

         

Bolj ko poganjaš, večji je vodomet.

Pujsek, ki ima rad mir po kosilu 🙂

          

Tukaj lahko mestni otroci vidijo, kako zgleda paradižnik.           Malica nam ustreza kadar koli 🙂

         

Igra v naravi je najboljši način za sproščanje energije.

        

 

          

Srečna družina pri obedu.

         

Ne, to nista Peter in Heidi 🙂

          

Družabni purani                                              Golobji domek

         

Jakobova ovca                                                                  Pokopališče idej

         

        

Pogled na čokoladnico s posestva                                   Človeški hlevček 🙂

           

            

  Morda pa kdaj obiščemo Zotterjevo poslovalnico v Šanghaju 🙂

Na povezavi si oglejte, od kod izvira čokolada: https://www.zotter.at/de/zotter-erlebniswelt/kakaokino-trailer.html.

Kaj smo se naučili na ekskurziji? Sedaj vemo, kako nastane čokolada, katere sestavine so potrebne za izdelavo, vemo, kaj je pravična trgovina ali fair trade (pravično plačilo za dobro opravljeno delo), razumemo, zakaj je čokolada draga in od kod so sestavine zanjo. Vemo. kje rastejo kakavova drevesa in poznamo pot od nabiranja plodov do kakavovega prahu. Vemo, da so čokolado izumili Indijanci v Srednji Ameriki  in da obstaja že več kot 4000 let. In kako smo uporabili znanje nemščine? Poleg pozdravov in zahval smo vneto brali, katere sestavine vsebujejo vzorci, ki smo jih vneto okušali. Še posebej prizadevno so sestavine dešifrirali tisti učenci, ki so se želeli izogniti čokoladi z zmletimi posušenimi ličinkami 🙂

Jadranka Zaletelj

Dostopnost