Andreja Sever iz Gospodarske zbornice Slovenija je prišla v ponedeljek, 26. 11. 2018, na našo šolo in z našo pomočjo v razstavišču Prežih postavila razstavo, o kateri je povedala:

Potujoča razstava poklicev prihodnosti je namenjena učencem osnovnih šol. Pripravili smo nabor zanimivih in perspektivnih poklicev ter se odpravili v naša podjetja, kjer smo posneli fotografije naših zaposlenih, ki z veseljem opravljajo svoj poklic.

Vsak poklic, ki je predstavljen, ima svojo zgodbo, ki jo lahko učenci in njihovi starši naprej raziskujejo na spletnih straneh, ki so navedena na vseh plakatih.

Rdeča nit Potujoče razstave poklicev prihodnosti je slogan »Grem se učit, kar hočem bit«. S tem želimo povabiti mladino in starše, da spoznajo poklice na različne načine, da učenci začutijo, kaj jih zanima in se na tej podlagi odločijo za nadaljnje izobraževanje. Vsi smo v življenju srečnejši, če delamo nekaj, kar imamo radi. Zato je pomembno, da na prehodu v srednjo šolo zberemo čim več informacij o poklicih.

Razstava bo na naši šoli še naslednji teden, vse do 7. 12. 2018. Učenci od 5. razreda naprej si razstavo ogledujejo vodeno z učitelji, vabljeni pa ste tudi starši.

Zapisala (in organizirala razstavo) Mojca Andrej

 

Dostopnost