Pust širokih ust je za nami. Verjamemo, da se zima vsaj na naše šolsko dvorišče ne bo upala vrniti. K temu so pripomogli naši učenci. Na letošnjem kulturnem dnevu PUST 2022 so imeli nalogo, da so po oddelkih izdelovali »oddelčne toteme«, s katerimi smo nato s skupnimi močmi pregnali zimo do naslednjega leta. Toteme so izdelovali iz različnega odpadnega materiala in materiala, ki so ga lahko nabrali v naravi. Skozi celoten potek dneva je delo budno spremljala strokovna komisija, ki je ocenjevala tehnično dovršenost, iznajdljivost, izvirnost in pa skupinsko delo, saj je v letošnjem šolskem letu ena izmed prednostnih nalog tudi vključevanje vsakega posameznika za doseganje skupnega cilja.

Učenci so bili zelo dobro motivirani, saj so bile nagrade res mikavne. Z nagradami so nas donatorsko podprli Pustolovski park Betnava, Akvarij-terarij Maribor, Center eksperimentov Maribor, Šolski sklad OŠ Prežihovega Voranca Maribor, NK Maribor, Kopališče Pristan, Enjoyment Pohorje.

Nastali so res domiselni, tehniško dovršeni totemi, ki smo jih postavili na ogled v avli šole. Nagrajena so bila prva štiri mesta in sicer:

  1. MESTO je zasedel 6. B oddelek (nagrada: obisk pustolovskega parka Betnava + obisk kopališča Mariborski otok za celoten oddelek),
  2. MESTO je zasedel 6. A oddelek (nagrada: ogled filma v kinu za celoten oddelek),
  3. MESTO je zasedel 8. B oddelek (nagrada: voden obisk Centra eksperimentov Maribor za celoten oddelek),
  4. MESTO je zasedel 9. A oddelek (nagrada: spust s poletnimi sanmi s Pohorja za celoten oddelek).

Vabimo vas k ogledu galerije, kjer se lahko sami prepričate, da nas zima letos res ne bo več obiskala.

Vlado Vučić,
vodja projekta pust 2022

Dostopnost